Sisältöön
Unipoli SportUnipoli Sport
ETUSIVULIIKUNTATARJONTATILATHINNASTO JA KULKUOIKEUDETSEURATOIMINTAINFO

Reilun kaupan urheilupallot lahjoitettiin Unipoli Sportille

Tampereen Reilun kaupan kaupunki -hanke lahjoittaa Reilun kaupan urheilupalloja tamperelaisille korkeakouluille. Pallot lahjoitettiin Tampereen teknillisen yliopiston Liikunta- ja hyvinvointimessuilla keskiviikkona 10.9. klo 13.00 Tamppi areenalla.

Lahjoituksella halutaan kannustaa korkeakouluja reiluun peliin myös liikuntatilojen ulkopuolella.

Suurin osa maailman jalkapalloista valmistetaan käsityönä Koillis-Pakistanissa hyvin köyhissä oloissa. Liian pitkät työpäivät, pakolliset ylityöt, pätkätyöt minimipalkkaa pienemmällä korvauksella ja terveysongelmat rasittavat urheiluvälineteollisuuden työntekijöitä. Reilu kauppa -sertifiointi takaa työntekijöille inhimilliset ja lainmukaiset työolosuhteet.

Olisi hienoa, jos Tampereen korkeakoulut pohtisivat eettisiä näkökohtia kaikissa hankinnoissaan, sanoo hankkeen koordinaattori Enni Leppälä.

Reilun kaupan jalkapallo, futsalpallo, beach volley -pallo, käsipallo ja rubgypallo tulevat opiskelijoiden käyttöön kaikilla kampuksilla, kertoo Unipoli Sportin liikuntasuunnittelija Kaisu Aarno-Kaisti.

Unipoli Sport on vuosi sitten perustettu Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen liikuntapalvelu. Unipoli Sport tarjoaa monipuoliset ja tasavertaiset liikuntapalvelut kymmenille tuhansille korkeakoulujen opiskelijoille ja tuhansille henkilökuntaan kuuluville. He saavat yhdellä maksulla käyttöönsä kolmen korkeakoulun liikuntapalvelut. Liikkujien määrä korkeakouluissa on Unipoli Sportin myötä lisääntynyt, iloitsee Aarno-Kaisti.

Tampereen yliopiston ympäristökoordinaattori Saana Raatikainen on ilahtunut lahjoituksesta.

Yliopistomme sai Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa vuonna 2009. Arvonimi on ansaittava joka vuosi uudestaan ja se on osa kestävän kehityksen ohjelmaamme. Kannustamme myös muita tamperelaisia korkeakouluja arvonimen tavoittelemiseen.

Tampereen teknillisen yliopiston ympäristöasiantuntija Sannamari Hellman kertoo, että Tampereen teknillinen yliopisto tavoittelee Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimeä yhdessä niiden tamperelaisten korkeakoulujen kanssa, joilla arvonimeä ei vielä ole.

Yhdessä tekemisen meininki on Hervannan kampukselle tuttu ja se tunnetaan myös muualla. Pallojen lahjoitus tukee tätä.  

Myös Tampereen ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen ryhmän puheenjohtaja Eveliina Asikainen pitää reilun kaupan pallojen lahjoitusta hyvänä alkuna kestävän kehityksen työn ja Unipoli Sportin yhteistyölle TAMKin kampuksilla.

Lisätiedot:

Enni Leppälä, Reilun kaupan kaupunki -hanke, p. 040 806 3120
Saana Raatikainen, Tampereen yliopisto, p. 040 190 1459
Sannamari Hellman, Tampereen teknillinen yliopisto, p. 040 849 0457
Eveliina Asikainen, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 050 595 8775
Kaisu Aarno-Kaisti, Unipoli Sport, p. 050 318 6864

 

 

 

 
TAMK Tampereen teknillinen yliopisto Tampereen yliopisto
Muokkaa