Sisältöön
Unipoli SportUnipoli Sport
ETUSIVULIIKUNTATARJONTATILATHINNASTO JA KULKUOIKEUDETSEURATOIMINTAINFO

Ohjeet ja ehdot

Kurssitarjonta

Kurssit on jaettu pääosin kahteen haastavuustasoon: alkeet ja jatko. Mikäli vasta kokeilet lajia, valitse taso alkeet. Jos taas hallitset jo lajin perusteet ja haet lisähaasteita, ilmoittaudu jatkotason kurssille. Jokainen osallistuja voi itse määritellä oman tasonsa lajissa. Osassa kursseista taitotaso on vapaa, jolloin kurssissa on merkintä avoin ja kurssi sopii kaikille.

Kurssi-ilmoittautuminen

Unipoli Sportin kursseille ilmoittaudutaan Unipoli Sportin nettisivuilta. Löydät ilmoittaudu-linkin sekä Tarjontakalenterista ko. kurssin lisätietojen kohdalta tai kurssitarjonnan listasta kunkin kurssin kohdalta. Myös ilmoittautumisajat löydät kurssitarjontalistauksesta. Ilmoittautuminen aukeaa ko. kurssin ensimmäisen ilmoittautumispäivän aamuna kello 9 ja on auki viimeisen ilmoittautumispäivän vuorokauden loppuun asti. Kursseille ilmoittaudutaan yksitellen kunkin kurssin kohdalta.

Kurssien maksimimäärää per Unipoli Sportin asiakas ei ole rajoitettu, eli jokainen asiakas voi ilmoittautua niin monelle kurssille kuin haluaa. Liikuntakursseista ei saa opintopisteitä.

Edellytykset osallistumiselle

  • Järjestelmä toimii Haka-tunnistuksen kautta, eli ilmoittautuessasi kursseille tarvitset voimassaolevan korkeakoulun tunnuksen ja salasanan, eli sinun täytyy olla opiskelija, jatko-opiskelija tai henkilökunnan jäsen jossain Unipoli Sportin korkeakoulussa (TTY, TAMK, TaY).
  • Unipoli Sport -liikuntamaksu ja mahdollinen kurssimaksu tulee myös olla maksettuna.
  • Jos kurssi järjestetään jonkin korkeakoulun liikuntatiloissa, kulkuoikeudet tulee olla haettuna ko. liikuntatilaan.

Valintakriteerit ja varasijakäytäntö

Kurssille valitaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kursseille otettavien maksimilukumäärän löydät kurssitietojen kohdalta. Maksimiosallistujamäärän jälkeen voi ilmoittautua varasijoille (useimmiten viisi paikkaa). Mikäli varasijatkin tulevat täyteen, kurssille ei enää voi ilmoittautua. Mikäli joku ilmoittautuneista peruu ilmoittautumisensa kurssi-ilmoittautumisaikana, 1. varasijalla ollut asiakas siirtyy automaattisesti kurssin osallistujalistalle. Tällöin yksi uusi varasijapaikka vapautuu ja kurssille (varasijalle) voi taas ilmoittautua. 

Liikkujan Omasivulta näet listan niistä kursseista, joille olet ilmoittautunut. Kurssin tiedoissa näet myös ilmoittautumisen tilan. Jos kurssin kohdalla lukee "Odottaa", ilmoittautumistasi käsitellään ja tulet saamaan sähköpostivahvistuksen. Kun olet saanut sähköpostin (sähköpostiosoitteeseesi, joka on liitetty Haka-tunnistautumiseen, eli korkeakoulusi sähköposti), kurssitiedot päivitetään Omasivulle ja kurssi-ilmoittautumisen status muuttuu "Vahvistettu".

Jos kurssin perässä lukee "varasijalla", olet jonotuslistalla, etkä vielä varsinaisella kurssipaikalla. Saat sähköpostiviestin, mikäli nouset ilmoittautumisaikana varasijalta varsinaiselle kurssipaikalle. Muistathan tarkistaa roskapostikansiosi. Ilmoittautuminen on sitova kurssi-ilmoittautumisajan päättymiseen asti myös varasijalla oleville. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruminen ei ole enää mahdollista. Sen jälkeen ei myöskään voida enää hyväksyä uusia asiakkaita kurssille varasijalistalta.

Kurssimaksu

Kurssille osallistuaksesi Unipoli Sport -liikuntamaksu tulee olla maksettuna. Tämän lisäksi osallistumisesta osalle kursseista peritään osallistumismaksu kattamaan kurssista aiheutuneita kustannuksia. Omasivulta näet maksuyhteystiedot ja henkilökohtaisen viitenumeron. Maksa kurssimaksu eräpäivään mennessä. Eräpäivä ilmoitetaan kurssin kuvauksessa.

Kurssimaksu on maksettava aina, mikäli henkilö ei peruuta ilmoittautumistaan määräpäivään mennessä (kurssi-ilmoittautumisajan puitteissa). Maksuvelvoitteesta voi vapautua ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen vain esittämällä pätevän todistuksen (esim. lääkärintodistus) esteestään kurssille osallistumiseen. Maksamaton kurssimaksu aiheuttaa varaus- ja ilmoittautumiseston Unipoli Sportin palveluihin siihen asti, kunnes maksu on suoritettu.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova, ethän siis ilmoittaudu "varmuuden vuoksi". Varaukset ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Osallistujan peruutus: Voit peruuttaa kurssi-ilmoittautumisesi varausjärjestelmän Omasivun kautta ilmoittautumisaikana. Määräajan jälkeen tehtävissä peruutuksissa on esitettävä todistus (esim. lääkärintodistus) esteestä, jolloin kurssimaksu palautetaan vain todistusta vastaan. Kurssimaksu on maksettava, mikäli henkilö ei peruuta ilmoittautumistaan kurssi-ilmoittautumisajan puitteissa. Osallistujan vastuulla on tarkistaa, että peruutus on onnistunut, eli Omasivulla ei enää näy ko. kurssia. Mikäli peruutus ei Omasivun kautta onnistu, esimerkiksi teknisten ongelmien vuoksi, peruutuksen voi tehdä suoraan ko. kurssin vastaavalle henkilölle sähköpostitse. Myös tällöin peruutus on tehtävä ilmoittautumisaikana.

Kurssille ilmoittaudutaan kokonaisuutena. Mikäli osallistuja ei pysty osallistumaan kurssin jokaiselle kerralle, ei väliin jääneitä kurssikertoja pysty korvaamaan muutoin.

Järjestäjän peruutus: Kurssi peruuntuu, jos sille ei tule riittävästi osallistujia (joka kurssilla on oma minimiosallistujamääränsä). Peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille suoraan, sekä Unipoli Sportin varausjärjestelmässä. Jos kurssin peruuntuu järjestäjän toimesta, jo maksetut osallistumismaksut palautetaan asiakkaalle.

Liikkujan Omasivu

Liikkujan Omasivulta löydät listattuna kaikki kurssit, joille olet ilmoittautunut ja lisäksi vuorot, jotka olet Tarjontakalenterin kautta varannut (esimerkiksi palloiluvuoro, hieronta, kuntosaliohjaus...). Kunkin tapahtuman kohdalla listataan tapahtuman tiedot, eli päivämäärät, paikkatiedot ym. Omasivun kautta myös tehdään mahdolliset kurssien tai vuorojen peruutukset. Huomioithan kunkin varauksen kohdalla vaihtuvat perumisaikarajat (kursseissa viimeinen ilmoittautumispäivä)!

Kurssien asiakasrekisteri

Unipoli Sport ei ylläpidä varsinaista kurssien asiakasrekisteriä. Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä kerätään osallistujien sähköpostiosoitteet (automaattisen Haka-kirjautumisen kautta), joita käytetään asiakkaiden yhteydenpitoon kurssia koskevissa asioissa sekä palautekyselyä koskevissa asioissa. Sähköpostitietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Kaipaatko lisätietoja?

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta saat kursseittain järjestävän korkeakoulun liikuntapäälliköltä tai liikunta-asiantuntijalta. Yhteystiedot-sivulta löydät ko. korkeakoulun kontaktihenkilön. Yhteystieto näytetään myös jokaisen kurssin kohdalla.

 

Ilmoittautumisohjeet

Kurssi-ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Unipoli Sportin kursseille ilmoittaudutaan varausjärjestelmän kautta. Löydät linkin järjestelmään kurssit-etusivulta kohdasta ilmoittautuminen. Ilmoittautumisajat löydät liikuntapalvelujen nettisivuilla kohdassa kurssitarjonta. Ilmoittautuminen aukeaa ko. kurssin ensimmäisen ilmoittautumispäivän aamuna kello 9 ja on auki viimeisen ilmoittautumispäivän vuorokauden loppuun asti. Järjestelmä toimii Haka-tunnistuksen kautta, eli ilmoittautuessasi verkon kautta tarvitset voimassaolevan korkeakoulun tunnuksen ja salasanan.

Kursseille ilmoittautuaksesi sinun täytyy olla opiskelija, jatko-opiskelija tai henkilökunnan jäsen jossain Unipoli Sportin korkeakoulussa (TTY, TAMK, TaY). Kurssille osallistuaksesi Unipoli Sport -liikuntamaksu tulee myös olla maksettuna.

Voit tarkistaa ja perua ilmoittautumisesi liikkujan Omasivun kautta niin kauan kuin ilmoittautumisaika on voimassa. Ilmoittautuminen on sitova, ethän siis ilmoittaudu "varmuuden vuoksi". Varaukset ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle. Liikuntakursseista ei saa opintopisteitä.

Valintakriteerit 

Kurssille valitaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kursseille otettavien maksimilukumäärän löydät kurssitietojen kohdalta. Maksimiosallistujamäärän jälkeen voi ilmoittautua varasijoille (useimmiten viisi paikkaa). Peruutusten yhteydessä vapautuvat paikat täytetään varasijalla olevien joukosta listan mukaisessa järjestyksessä. Mahdollisille peruutuspaikoille päässeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse, mutta ilmoittautuneiden kannattaa varautua siihen, että tieto kurssille pääsystä voi tulla hyvinkin myöhään.

Liikkujan Omasivulta näet listan niistä kursseista, joille olet ilmoittautunut. Kursseille päässeille ilmoitetaan tarvittaessa sähköpostitse (Haka-tunnistuksessa käytettävään sähköpostiin) kurssilla huomioitavista käytännön asioista.

Varasijat 

Varausjärjestelmästä näkee, jos jokin kurssi on jo täynnä. Tällöin voit ilmoittautua varasijalle. Mikäli varasijatkin tulevat täyteen, kurssille ei enää voi ilmoittautua. Mikäli joku ilmoittautuneista peruu ilmoittautumisensa kurssi-ilmoittautumisen voimassaoloaikana, 1. varasijalla ollut asiakas siirtyy automaattisesti kurssin osallistujalistalle. Tällöin yksi uusi varasijapaikka vapautuu ja kurssille (varasijalle) voi taas ilmoittautua.

Kurssimaksu 

Kurssille osallistuaksesi Unipoli Sport -liikuntamaksu tulee olla maksettuna. Tämän lisäksi osallistumisesta osalle kursseista peritään osallistumismaksu kattamaan kurssista aiheutuneita kustannuksia. Omasivulta näet maksuyhteystiedot ja henkilökohtaisen viitenumeron. Maksa kurssimaksu eräpäivään mennessä. Eräpäivä ilmoitetaan kurssin kuvauksessa.

Mikäli kurssimaksu on suorittamatta annetun eräpäivän jälkeen, opiskelija/henkilökunnan jäsen menettää oikeuden osallistua kurssille ja paikka siirtyy varasijalla olevalle. Kurssimaksu on myös maksettava, mikäli henkilö ei peruuta ilmoittautumistaan määräpäivään mennessä (kurssi-ilmoittautumisajan puitteissa).

Peruutusehdot 

Osallistujan peruutus: Voit peruuttaa kurssi-ilmoittautumisesi varausjärjestelmän Omasivun kautta ilmoittautumisaikana. Määräajan jälkeen tehtävissä peruutuksissa on esitettävä todistus (esim. lääkärintodistus) esteestä. Kurssimaksu palautetaan tässä tapauksessa vain todistusta vastaan. Kurssimaksu on maksettava, mikäli henkilö ei peruuta ilmoittautumistaan määräpäivään mennessä (kurssi-ilmoittautumisajan puitteissa). 

Järjestäjän peruutus: Kurssi peruuntuu, jos sille ei tule riittävästi osallistujia (joka kurssilla on oma minimiosallistujamääränsä). Peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille suoraan, sekä Unipoli Sportin varausjärjestelmässä. Jos kurssin peruuntuu järjestäjän toimesta, jo maksetut osallistumismaksut palautetaan asiakkaalle.

Sopivan tasoisen kurssin valinta 

Kurssit on jaettu kahteen haastavuustasoon: alkeet ja jatko. Mikäli vasta kokeilet lajia, valitse taso alkeet. Jos taas hallitset jo lajin perusteet ja haet lisähaasteita, ilmoittaudu jatkotason kurssille. Jokainen osallistuja voi itse määritellä oman tasonsa lajissa. Osassa kursseista taitotaso on vapaa, jolloin kurssissa on merkintä alkeisjatko.

Kaipaatko lisätietoja? 

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta saat kursseittain järjestävän korkeakoulun liikuntapäälliköltä tai liikunta-asiantuntijalta. Yhteystiedot-sivulta löydät ko. korkeakoulun kontaktihenkilön. 

 

 
TAMK Tampereen teknillinen yliopisto Tampereen yliopisto
Muokkaa