Sisältöön
Unipoli SportUnipoli Sport
ETUSIVULIIKUNTATARJONTATILATHINNASTO JA KULKUOIKEUDETSEURATOIMINTAINFO
unipolisport: tilat: hervanta: tilat tty - tilaesittely

Tilat TTY – Tilaesittely

Tamppi Areena

TTY:n päärakennuksen ja Festian taakse noussut liikuntahalli - Tamppi Areena - valmistui ja otettiin käyttöön vuoden 2002 alussa. Liikuntahallia laajennettiin syksyllä 2013. Liikuntahallin omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, joka on vuokrannut liikuntatilat yliopiston käyttöön. Yliopisto on puolestaan tehnyt sopimuksen liikuntatoiminnan järjestämisestä ja liikuntahallin toiminnan organisoimisesta Teekkareiden Urheilu- ja Voimailukerhon (TUrVoKe ry) kanssa. Tamppi Areena on tuonut selvän parannuksen liikuntatiloihin ja osoittanut tarpeellisuutensa TTY:n opiskelijoiden ja henkilökunnan liikuttajana.

Palloilusali

Tamppi Areenalla on 1000 m²:n (22m*45m) palloilusali, jonka voi väliverhoilla jakaa kolmeen yhtä suureen osaan. Salin lattiana on perinteisestä parkettilattiasta poiketen Upofloorin saumaton Pulastic-massalattia, joka on käyttäjien mielestä ollut miellyttävä. Salissa on kuusi sulkapallokenttää, kolme poikittaista ja yksi pitkittäinen lentopallokenttä, kaksi poikittaista ja yksi pitkittäinen koripallokenttä, kolme poikittaista sählykenttää, yksi salibandykenttä ja yksi salijalkapallokenttä. Salissa voi harrastaa myös muita lajeja kuten itsepuolustusta, tanssia, aerobicia, pöytätennistä ja ultimatea.

Kuva: Petri Laitinen

Kuntosalit

Tamppi Areenan toisessa kerroksessa on 150 m²:n kuntosali, jossa on laadukkaat ja monipuoliset David-kuntosalilaitteet. Tamppi Areenan laajennusosassa on lisäksi 240 m2:n kuntosali, joka on varusteltu miellyttämään erityisesti voimailulajien harrastajia. Salilta löytyy kuitenkin myös kattava valikoima kuntosalilaitteita tukemaan vapailla painoilla harjoittelua.

kuntosali ylä.jpg  kuntosali ala.jpg

Ryhmäliikuntasali

Tamppi Areenan laajennusosassa on 350 m2 ryhmäliikuntasali. Salissa on parkettilattia ja peilit seinillä. Ryhmäliikuntatuntien lisäksi salia voi käyttää itsepuolustuslajeihin, tanssiin, omatoimiseen kehonhuoltoon jne.

ryhmäliikuntasali.jpg  välineet.jpg

Kiipeilyseinä

Tamppi Areenan palloiluhallin aulassa sijaitsee kiipeilyseinä. Seinää voidaan käyttää boulderointiin, yläköysikiipeilyyn ja liidaamiseen.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu toimii Tamppi Areenan palloiluhallin alakerrassa. Arkisin asiakaspalvelussa työskentelee liikuntasihteeri ja iltaisin sekä viikonloppuisin hallivalvoja. Aulatilassa sijaitsee myös biljardipöytä.

asiakaspalvelu_pieni.jpg 

Asiakaspalvelupisteestä voit esim.

  • varata maksullisia sulkapallovuoroja ja bommarin sählyvuoroja
  • ostaa sulkapallovarusteita
  • kysyä neuvoa liikuntamaksuihin ja kulkukortteihin liittyvissä ongelmissa
  • lainata erilaisia liikuntaan liittyviä käyttötavaroita kuten pesäpallovälineitä, peliliivejä, lääkelaukkua tai kiekkogolfiin tarkoitettuja ultimate-kiekkoja.

Tamppi Areenan - kuten muidenkin yliopiston liikuntatilojen - käyttö edellyttää kaikilta käyttäjiltä henkilökohtaisen Unipoli Sport -liikuntamaksun maksamista, jonka jälkeen kukin käyttäjä saa kulkukorttiinsa liikuntahallin kulkuoikeudet. Kortti tulee leimata liikuntahallin lukijalaitteessa joka kerta liikkumaan tultaessa. Liikuntahallin asiakaspalvelussa toimivat henkilöt valvovat tilojen käyttöä ja tekevät maksutarkistuksia.

Ulkoliikuntatilat

Ulkoareena

TTY:n etunurmikon Ulkoareena valmistui vuonna 2017. Kyseessä on fitness park tyyppinen kokonaisuus, jossa pystyy tekemään monipuolisen treenin oman kehon painolla, levytangoilla, köysillä yms.

Beach Volley -kenttä

TTY:llä on myös vuonna 2008 valmistunut Beach Volley -kenttä. Kisakäyttöönkin soveltuva paksu hiekkakerros takaa mukavat pallotteluhetket. Kentän vieressä olevat pysäköintipaikat ovat maksullisia ja varattuja. TTY:n liikuntapalvelujen käyttäjille on 3 tunnin kiekkopaikkoja Tamppi Areenan edustalla.

Bommari

Rakennustalosta pääset hissillä tai portaita pitkin maan alle väestönsuojaan eli Bommariin, josta löytyy laaja valikoima erilaisia liikuntapaikkoja.
Bommarin liikuntapaikkojen kartta (pdf)

Sählykentät

Bommarissa sijaitsee kaksi sählykenttää, jotka ovat sählääjien ahkerassa käytössä. I-kentällä pelialustana on toukokuussa 2003 asennettu Finntred Sport -salibandymatto, II-kentän salibandymatto hankittiin kesällä 2006.

Tatami

Bommariin valmistui syksyllä 2005 tatami. Joustoalustalla varustettua 8mx12m tatamia voidaan käyttää monipuolisesti erilaisiin itsepuolustuslajeihin. Tatamin vierellä on nyrkkeilysäkki ja potkusäkki.

Kiipeilyseinä

Kiipeilyseinän käytöstä ja seinään liittyvästä toiminnasta vastaa TUrVoKe ry:n lajijaosto Tekiila.

Miniskeittiramppi

5metriä x 10metriä kokoinen miniskeittiramppi on valmistunut kesällä 2008.

Voitelupiste

Tampereen kaupungilla on mittavat määrät ylläpidettyjä hiihtolatuja. Bommarissa on talvisin itsepalveluvoitelupiste kaikkien lumilajien harrastajien iloksi. Voitelupiste sijaitsee ennen sählykenttiä olevassa eteistilassa. Pisteeltä löytyy telineet, joilla onnistuu huoltamaan välineet lumilaudoista murtomaasuksiin. Lisäksi tarjolla on voitelurauta, sikli voiteen poistoa varten sekä harja lopullisen luiston esiin saamiseksi.

Lyöntiseinä

Vuonna 2011 valmistunut lyönti-/heittoseinä palvelee usean eri lajin harrastajia. Kimmotonta seinää voi käyttää harjoiteltaessa esim. golfia, pesäpalloa, frisbeegolfia tai kuntopallon heittoa.

 
TAMK Tampereen teknillinen yliopisto Tampereen yliopisto
Muokkaa