Sisältöön
Unipoli SportUnipoli Sport
ETUSIVULIIKUNTATARJONTATILATHINNASTO JA KULKUOIKEUDETSEURATOIMINTAINFO
unipolisport: yhteystiedot: usein kysytyt kysymykset

 

Usein Kysytyt Kysymykset


Yleistä

Mikä on Unipoli Sport?

Tutustu Unipoli Sportiin täällä.

Haluan liikkua, mutta en tiedä, kuinka toimia!

Tutustu ohjeisiin, maksa liikuntamaksu ja hae tarvittaessa kulkuoikeudet. Palveluiden käyttäminen on helppoa!

1. Maksa liikuntamaksu omaan korkeakouluusi.

 • Unipoli Sport -liikuntamaksu suoritetaan siihen korkeakouluun, jossa olet opiskelijana tai henkilökunnan jäsenenä.
  • Maksusuorituksen jälkeen kulkuoikeudet oman korkeakoulun liikuntatiloihin päivittyvät automaattisesti.
  • Tiloja ja palveluita voi alkaa heti käyttää normaalisti omassa korkeakoulussa.
 • Muistathan leimata kulkukortin tiloissa joka käynnillä - siis myös vaikka ovet tiloihin olisivatkin avoinna!

2. Haluan käydä liikkumassa myös muilla kampuksilla!

 • Voidaksesi käyttää liikuntatiloja ja -palveluita myös muilla kampuksilla kulkuoikeudet ko. kampuksille tulee hakea erikseen.
  • Ota mukaasi maksukuitti ja opiskelija-/henkilöstökortti ja hae kulkuoikeudet haluamaltasi kampukselta ohjeiden mukaisesti.
  • Haettuasi kulkuoikeudet voit käyttää palveluita myös ko. kampuksella.
 • Muistathan leimata kulkukortin tiloissa joka käynnillä - siis myös vaikka ovet tiloihin olisivatkin avoinna!

 

Liikuntamaksu

Miten maksan liikuntamaksun?

Unipoli Sport -liikuntamaksu maksetaan siihen korkeakouluun/korkeakoulun palvelun tarjoajalle, jossa opiskelet/työskentelet. Ohjeet korkeakouluittain hinnastosta, valitse kotikorkeakoulusi vasemmasta valikosta.

Mistä saan maksukuitin?

Opiskelijat saavat maksukuitin maksun yhteydessä. Jos maksat tilisiirrolla verkkopankissa, voit tulostaa kuitin maksun jälkeen. Jos maksat suoraan toimipisteeseen (esim. TaY: Atalpa tai TAMK: Tamkon toimisto tai infopiste), saat kuitin maksusta maksun yhteydessä.

Henkilökunnan jäsenet voivat tulostaa maksukuitin järjestelmästä tai noutaa toimipisteestä (esim. TaY: Atalpa tai TAMK: infopiste). Tutustuthan tarkempiin ohjeisiin hinnasto-sivulta tai kysy ko. korkeakoulun yhteyshenkilöltä, jos et löydä tarvitsemaasi tietoa sivuilta.

Pitääkö minun maksaa erillinen kesämaksu voidakseni käyttää palveluita ja tiloja myös kesäkaudella?

Ei tarvitse. Kesäkausi sisältyy kevään (hieman syyskautta korkeampaan) kausimaksuun sekä koko vuoden maksuun. Katso hinnasto päivämäärineen ja lisätietoineen täältä. Jos haluat käyttää palveluita vain kesän ajan, sinun tulee maksaa kevään liikuntamaksu.

 

Kulkuoikeudet

Miten päivitän kulkukorttini maksun maksamisen jälkeen?

Unipoli Sport -liikuntamaksun suorituksen jälkeen kulkuoikeudet päivitetään oman korkeakoulun liikuntatiloihin joko automaattisesti tai erikseen ensimmäisen käynnin yhteydessä. Halutessasi käyttää myös jonkun toisen Unipoli-korkeakoulun liikuntapalveluita, näiden kulkuoikeudet tulee hakea korttiin erikseen. TTY:n ja TaY:n opiskelijat käyttävät kulkukorttinaan opiskelija-/henkilöstökorttia. TAMKin opiskelijat käyttävät kulkukorttinaan opiskelijakorttiaan (Tamko), tai jotain muuta saman tekniikan sisältävää korttia, kuten TKL:n matkakorttia. Muista ottaa kortti ja maksukuitti mukaan kulkuoikeuksia hakiessa. Mikäli kulunvalvontaan sopivaa korttia ei ole (TAMK), uusi kortti annetaan kulkuoikeuksia noudettaessa. Samaan korttiin voi päivittää jokaisen koulun tilojen kulkuoikeudet (TAMKin opiskelijat ja henkilökunta käyttävät TAMKin tiloissa omaa kulkuavaintaan).

Katso tarkemmat ohjeet korkeakouluittain hinnastosta.

Mitä tarvitsen mukaan, kun menen päivittämään kulkuoikeuksia toisesta korkeakoulusta?

Tarvitset mukaasi kuitin liikuntamaksun suorittamisesta sekä opiskelijakortin (TaY, TTY ja TAMK: Tamkon jäsenet) tai henkilöstökortin (kaikki korkeakoulut) ja henkilöllisyystodistuksen.

Mistä löydän lisätietoa kulkuoikeuksien päivittämisestä?

Katso hinnasto.

 

Palveluiden käyttö

Olen vasta aloittanut opinnot ja tilannut opiskelijakortin. Voinko jo alkaa käyttää palveluita, vaikken ole vielä saanut opiskelijakorttia?

Voit alkaa käyttää palveluita omassa korkeakoulussasi. TaY:lla ja TTY:lla voit käyttää palveluita näyttämällä maksukuitin ja opiskelijatodistuksen vastaanottoon jokaisella käyntikerralla. (Jollet ole maksanut liikuntamaksua vielä, voit tehdä sen ohjeiden mukaisesti. Esim. Atalpan vastaanotossa on näytettävä opiskelijatodistusta maksun yhteydessä.) Kun saat opiskelijakortin, oikeudet ladataan kortille, jota jatkossa näytetään lukijaan joka käyntikerralla. TAMKilla liikuntatilojen oikeudet ladataan kulkuläpyskälle. Opiskelijakorttiin ladataan oikeudet muille kampuksille, eli voit alkaa käyttää muiden kampusten palveluita, kun opiskelijakortti on saapunut ja olet hakenut oikeudet. Jos et ole Tamkon jäsen, eli et tule koskaan saamaan opiskelijakorttia, voit alkaa käyttää muiden kampusten palveluita saman tien, kun haet ensin kulkuoikeudet.

Miten pääsen käyttämään palveluita toisessa korkeakoulussa, kuin missä opiskelen tai olen töissä?

Kulkuoikeudet toisten korkeakoulujen liikuntatiloihin tulee päivittää kulkukortille ennen kuin palveluita on mahdollista käyttää. Katso kohta kulkuoikeudet.

Voiko muualla opiskeleva ystäväni osallistua Unipoli Sportin liikuntaan?

Valitettavasti ei. Unipoli Sportin liikuntapalvelut on tarkoitettu vain Unipoli Sportin korkeakoulujen (TTY, TAMK ja TaY) tutkinto- ja jatko-opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Oikeus Unipoli Sportin palveluiden käyttämiselle syntyy kotikorkeakoulusta, jolloin muiden oppilaitosten tai korkeakoulujen opiskelijoilla ja henkilökunnalla ei ole oikeutta käyttää Unipoli Sportin liikuntatiloja tai -palveluita, vaikka asuinpaikka olisikin Tampere. Myöskään avoimen yliopiston opiskelijat tai korkeakoulujen alumnit eivät saa oikeutta käyttää Unipoli Sportin liikuntatiloja tai -palveluita.

Voinko tilata hieronnan tai jonkun muun yksilöpalvelun toisesta korkeakoulusta, kuin missä itse olen opiskelijana/töissä?

Kyllä, kuten kaikki Unipoli Sportin palvelut, myös kaikki yksilöpalvelut ovat myös avoinna jokaisen Unipoli Sport -yhteistyökorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille. HUOM! Kuitenkin poikkeuksellisesti TTY:n hierontapalvelut ovat avoimia ainoastaan TTY:n opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Muutoin Unipoli Sportin yksilöpalvelut ovat avoimia joka kampuksen väelle. Katso tarkemmat palvelukuvaukset ja hinnastot lisäpalveluista.

Ovatko palveluiden käyttäjät vakuutettuja Unipoli Sportin toimesta?

Ei, Unipoli Sportin liikuntamaksuihin ei sisälly vakuutusta. Tapaturmavakuutuksen hankkiminen on kunkin liikkujan omalla vastuulla.

Voinko käyttää liikuntapalveluita valmistumisen/työsuhteen päättymisen jälkeen?

Liikuntapalveluiden käyttöoikeus päättyy valmistuessa/työsuhteen päättyessä. Tutustu tarkemmin ehtoisin ja ohjeisiin täällä.

 

Liikuntakurssit

Haluaisin osallistua yhdelle liikuntakurssille Unipoli Sportin tarjonnassa. Pitääkö vain tämän yhden kurssin takia maksaa Unipoli Sportin liikuntamaksu?

Kyllä. Mutta Unipoli Sport -liikuntamaksun maksamalla saat automaattisesti kaikki palvelut käyttöösi edullisesti, eli se ehdottomasti kyllä kannattaa!

 

Kuntosalit

Tarvitaanko kuntosalikäynteihin varausta?

Ei tarvita. Kaikki kuntosalit ovat käytettävissä kunkin aukioloaikojen mukaisesti, erillistä ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Muistathan kuitenkin tarkistaa kunkin kuntosalin mahdolliset yksittäisvaraukset Tilakalenterista.

 

Vuorojen varaus

Mistä voin varata vakiovuoron palloiluhalliin?

Tutustu ohjeisiin korkeakouluittain. Vakiovuoroja voi varata vain omasta korkeakoulusta. Erillisille lajivuoroille voi kuitenkin osallistua jokainen Unipoli Sport -liikuntamaksun maksanut. Otathan suoraan yhteyttä lajivuoron yhteyshenkilöön tai kohdekorkeakoulun liikuntapäällikköön kysyäksesi lisätietoja. Lajijaostojen toimintaan kaikki ovat myös tervetulleita osallistumaan. Lisätietoja lajijaoston yhteyshenkilöltä. Lue lisätietoja seuratoiminnasta.

 

Ryhmäliikuntatunnit

Mistä näen, jos jumppa onkin peruttu tällä viikolla?

Muutoksista ja peruutuksista jumppakalentereissa ilmoitetaan Unipoli Sportin etusivulla. Mikäli haluat saada muutostiedot myös sähköpostiisi liitythän erilliselle sähköpostilistalle. Katso tuntimuutokset ja liity listalle. Kannattaa tutustua ja ottaa säännölliseen käyttöön myös Tarjontakalenteri, josta näet päivittäisen tarjonnan, eli myös jokaisen ryhmäliikuntatunnin ohjaajatietoineen.

 

Uutiskirje

Miten voin tilata uutiskirjeen sähköpostiini?

Tilaa uutiskirje ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi täällä.

En halua enää saada uutiskirjeitä sähköpostiini, kuinka voin peruuttaa sen?

Jokaisessa uutikirjeessa julkaistaan peruutuslinkki, jota klikkaamalla uutiskirjeen voi peruuttaa. Voit perua sen myös seuraamalla ohjeita täällä.

 
TAMK Tampereen teknillinen yliopisto Tampereen yliopisto
Muokkaa